Foredrag

Når jeg holder foredrag, taler jeg med og ikke til publikum. Et foredrag bliver mest inspirerende, lærerigt og underholdende, hvis fortællingen tager udgangspunkt i personlige erfaringer parret med fakta, hændelser og detaljer fra den historie, de fleste af os kender lidt til. Publikum bliver bragt i spil, hvis de har lyst – og det er sjovt, lunt og ærligt.

Kampen om USA

Hvordan kan halvdelen af den amerikanske befolkning støtte Donald Trump? Er de skøre eller bare dumme? Det spørgsmål hører jeg ofte, når talen falder på amerikansk politik. Svaret er: ingen af delene.

Men uligheden er vokset. Det gælder forskellen mellem rig og fattig, mellem folk og folkevalgte og mellem forskellige befolkningsgrupper i Guds eget land. For en stor gruppe amerikanere er den amerikanske drøm i frit fald.

Kom med på en rejse til USA og hør mit bud på en forklaring – baseret på mine egne erfaringer efter fem år som korrespondent  for børsen og enlig mor i et arbejderkvarter i New York. Hvorfor er så mange amerikanere klar til at bekrige hinanden og til at kaste resten af verden ud til hajerne efter mindst 100 år, hvor USA har været verdens kaptajn? Og hvad betyder det for os, når den amerikanske vælger slipper ansvaret for verdens gang?

USA og verden - Hvor bekymrede skal vi egentlig være?

Tidligere udenrigsminister Anders Samuelsen og jeg dykker ned i USA’s rolle i verden. Bølgen af nationalisme findes også i Europa og på andre kontinenter. Hvordan er det kommet så vidt i USA og verden og hvad er udsigterne for demokrati og udvikling i en række kraftigt splittet samfund? Det taler vi med publikum om i dette livlige foredrag.

Rejsen til Amerika - for virksomheder

USA er Danmarks største eksportmarked. Vi sælger for mere end 100 mia. dollars danske produkter og services til USA om året. Baseret på interviews med virksomheder og eksport-eksperter, giver foredraget en indflyvning til, hvad en dansk virksomhed som minimum skal have styr på, inden man kaster sig over en eksportdrøm om det amerikanske marked. 

Den amerikanske drøm er død

Myten om den amerikanske drøm har været en bærende driver i USA i flere hundrede år. Men uligheden i USA vokser og den almindelige amerikaner må erkende, at alt alligevel ikke er muligt i Guds eget land. Dette foredrag fortæller historien om, hvordan kapitalismen i en årrække løftede mange menneskers levestandard i USA og samtidig skabte “amerikanske tilstande” i store dele af verden på den gode måde. Men kapitalismen er ikke længere for de fleste i USA. Vi ser vi på USA’s økonomiske kriser i det 20’ende århundrede og på hvordan verdens største økonomiske magt har forsøgt at løse kriserne med  politiske tiltag, der har påvirket resten af verden, socialt,  kulturelt og økonomisk.